3 Bönburgare

4 stora eller 8 små

3,5 dl fullkornsris i umamibuljong, kokat
2 dl ströbröd

2,5 dl svarta bönor, kokta
1/5 dl kikärtor, kokta
1/5 dl majs, avrunnen
1 msk agavesirap
1 msk tamarisoja
1/2 dl aquafaba*
1 liten gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
cayennepeppar, svartpeppar, salt

Lägg bönor, kikärtor och majs tillsammans med löken i en matberedare. Mixa till en smet, skrapa ner från kanterna om det behövs.
I en bunke, vänd ner fullkornsris och ströbröd, blanda i bönmixen och rör ner agavesirap, tamarisoja, aquafaba, rapsolja och kryddor.
Låt stå i 10 minuter.

Forma burgare och grilla eller stek. Går att frysa och ta fram vid behov.

*aquafaba är den vätska som blir kvar när kikärtor kokas.